Rendezvényeink

XVI. Szederinda Nemzetközi Néptáncfesztivál (2022)

A Szederinda Nemzetközi Fesztivál az idén 2022.06.24-06.26 között került megrendezésre Eger városában, a lakók, a turisták és a szakma nagy örömére. Minden évben sikeresen zárul, hiszen a résztvevőknek nagy segítség a szakmai zsűri értékelése, viselet, koreográfia, táncanyag összeállítása,  területeken. A pályázati támogatásnak köszönhetően sikerült központi zenekart biztosítani.

A fellépők számára megfelelő  táncszőnyeggel ellátott színpadot biztosítottunk a bemutatókhoz, népzenei koncertekhez. A fesztiválra minden csoportnak kötelező egy tájegységi táncanyagot hozni, amit  a három nap alatt, minden együttes vezetője táncházban és külön próbákon is tanítják egymásnak.  Igy gazdagítva a  táncosok szakmai fejlődését. Ezen keresztül a tájegység viseletét és zenei anyagát is megismerik.

Táncház sorozat (2022)

A Szederinda Alapítvány célul tűzte ki a magyar hagyományaink ismertetését, átadását , annak művelését  minden korosztály számára.Elsősorban a gyerek korosztályt céloztuk meg, hiszen ők még játékos formában – népijátékok, népmesék, népdalok – keresztül szívják magukba ezeknek a tudását. Minden gyermek fogékony a népzenére, viszont fontos, hogy időbe mutassuk meg nekik. Mi most ezen dolgozunk, hogy  egyre több településre eljusson ennek szeretete, ismerete. Jelen pályázat ebben segítette munkánkat, így Eger környező településeire – Pétervására, Váraszó, Mátraballa, Mátraderecske, Kápolna  – óvodáiba sikerült eljutnunk ahol visszavárnak bennünket. 

XV. Szederinda Nemzetközi Néptáncfesztivál (2021)

Az idén is sikeresen zárult az immáron 15. alkalommal megrendezett nemzetközi fesztivál.

Palócérték – Kiállítás (2021)

Interreg – Szlovákia-Magyarország, Partnerséget építünk

Szederinda Táborok (2021)

Szakmai néptánctábor kicsiknek, és nagyoknak.

Viseletek Napja (2020)

„Ölts te is viseletet magadra ezen a napon…“

XIII. Szederinda Nemzetközi Néptáncfesztivál (2019)

Több mint 800 táncos vett részt a rendezvényen.

Csóka lányok (2019)

Mesejáték bemutatója

„Csűrdöngölő“ (2018)

Óvodások Régiós Találkozója

Szederinda 30 éves Gála műsor (2017)

Jubileumi Gála műsor